söndag 16 mars 2014

DAIM CHEESECAKE




Det här behöver du till en rund form 25 cm:


3 dubbeldaim
1/2 pkt digestive
50 g smör

3 äggvitor
3 äggulor
1 dl socker
300 g phialdelphiaost
1 msk vaniljsocker
4 dl gräde

1 burk kondenserad mjölk sötad - kokad i max två timmar...(finns även färdig som ej behövs kokas men det missade jag)



Mitt tips köp färdig men om ni kokar o den blir för tjock så späd med en msk grädde...




 Börja med botten...Smält smöret och krossa digistivekakorna och blanda ihop och tryck ut i en form med löstagbar kant...







Plocka fram tre byttor, en för äggvitor, gulor med socker och en för grädden...




 Gulor och vitor för sig...




 Så här ser det ut när jag håller på...Men det brukar ni aldrig få se ;)




 Socker och vaniljsocker rörs ihop...









 Rör ner sockerblandningen i äggulorna...




 Rör sen ner phialdelphiaosten...









 Vispavitorna till hårt skum...




 Vispa grädden toppig...




 Hacka daimen i små bitar...









 Vänd ner allt i bunken med socker och äggblandningen...Rör om försiktigt...




 Häll över i formen med digistivebotten....





 In i frysen 5 timmar...




 Öppna burken som svalnat i kylen...




 





 Bred ut över den frusna cheesecaken och låt stå framme i 20 min innan servering...























<3 <3 <3

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar